Vandaag laat ik m’n intuïtie spreken 🙂 En bij deze geef ik je een Verwarringsalert: dit blog wordt vaag & waardevol!

Ken je die flarden van ideeën en dromen die steeds maar weer terugkeren? Een idee voor vernieuwing in je werkveld, een ontmoetingsplek in je wijk, gelijkwaardigheid op je werkvloer, iets met duurzaamheid, meer natuur om je heen, of wat voor kleinere of grotere radicale innovaties ook. Het zijn ideeën voor later, voor ooit, voor als.., voor anderen die meer geschikt zijn of voor een andere wereld dan die van nu… Idealen die toch onhaalbaar zijn. Maar die wel heeeerlijk zijn om bij weg te dromen… Of frustreren ze je inmiddels mateloos, omdat je weet dat het nooit waarheid zal worden?

Jouw ideeën, dromen en idealen zijn de moeite waard, het gehoord worden waard, het podium waard, het gezien worden waard, het doen waard. Ik zou het van de daken willen schreeuwen: Menschen, volgt uwe intuïtie, vechtlust, creativiteit en PASSIE! Wees LUID, laat je horen, Howl like a wolf!

Maar hoe gaat dat gebeuren als we vasthouden aan de Oud-Hollandsche bescheidenheid en het aloude normaal doen? Dan blijf je uiteraard lekker in de maat lopen, dat scheelt een hoop gedoe, kritiek,… voldoening en wereldvrede…

EN DAN ineens is daar de oplossing: Het Grootsch en Meesleepend Leeven als perfect alternatief in dit land voor die bekende Bescheidenheid en Normaal doen. “Vind je ultieme Passie”. Als je dan toch niet normaal wil doen, dan moet je wel even gaan excelleren en je uiterste best doen een wel heel bijzondere passie te volgen, een uitzonderlijk leven te leiden dat niemand ooit geleefd heeft én je allerwaarste IK te vinden die niemand ooit was. Help, als dat is hoe ik m’n dromen of idealen moet volgen, laat dan maar. Dan laat ik die flarden van ideetjes liever varen en zet Netflix nog ‘ns aan, morgen weer een dag…

Waarom moet onze kapitalistische samenleving altijd weer aan de haal gaan met goeie ontwikkelingen? Mensen beginnen in te zien dat ze niet meer uitgebuit willen worden, maar liever betekenisvol werk willen doen. En hop, daar staat Grootoudertje Kapitaal voor de deur om je mooie idealen en goede bedoelingen in de uitverkoop te zetten. Ineens hangt er een prijskaartje aan je idealen en dromen en zal je er uniek en perfect in moeten zijn om nog te kunnen voldoen aan de norm. Net als met biologisch vlees, het begon als mooi ideaal en werd een goede verkooptruc met dure regels die boeren verstikken. En dit kan me zo mateloos frustreren! Op die manier begint iets als een mooi authentiek en oprecht idee en verword uiteindelijk tot een uitgemolken betaalmiddel wat steeds verder in waarde daalt. In dit geval dus: de inflatie van de passie. Verdrietig, maar dat is hoe het veel dingen vergaat binnen onze huidige economische wereld.

Maar huiver niet. Er is altijd nog speelruimte. Een wolf laat zich niet zomaar vangen. “Gebruik je liefde en goede instincten zodat je weet wanneer je moet grommen, aanvallen, uithalen, wanneer je moet doden, wanneer je je moet terugtrekken, wanneer je moet janken tot de zon opgaat.” ~Clarrissa Pinkola Estes ♥ ~ Laat je oprechte passie niet vangen door Grootoudertje Kapitaal, maar laat je passie bruisen. Met al haar imperfectie. Jouw dromen en idealen hoeven niet te voldoen aan de maatstaven van de maatschappij, ze kunnen bijzonder of anders zijn, maar ze kunnen ook met velen gedeeld worden of nog vaag en onuitgewerkt zijn. Hoe dan ook, luister naar de fluisterstem van je innerlijke wijsheid to lead the way, volg de neus van je intuïtie, maak ruimte voor creativiteit, laat jezelf vaker vies worden, zoek meer eenzaamheid, zoek meer gezelschap, meer natuur, meer vuur, laat je horen, wees LUID! Howl like a wolf!!!

Hiermee hoop ik je te prikkelen en inspireren om dichter bij je natuur te komen. En om weer groter te durven denken en dromen zonder het perfect te hoeven doen. En als je denkt, WTF hoe dan, dit is me te vaag?! Laat het me weten, wees brutaal en stel me een vraag en misschien komt het terug in een volgende blog. Hoe dan ook zal ik je persoonlijk beantwoorden of je uitnodigen voor een gratis inspiratie sessie.

Liefs en Ongebaande Paden gewenst,

Anne

Schrijf je hier in voor mijn Blog

En krijg de Podcast & Luisteroefening “Bevrijd jezelf van je Innerlijke Criticus” kado 🙂

* Verplicht veld
*