Vandaag wil ik graag een nieuw persoonlijk plan met jullie delen. Iets dat op dit moment nog vooral interessant voor mij is. Ik wil dit delen omdat ik het idee heb dat mijn plan uiteindelijk een link gaat krijgen naar coachpraktijk Ongebaande Paden. Het is me op deze dag vandaag alleen nog niet geheel helder en concreet hoe dat er uit komt te zien. Maar op deze manier krijgen jullie vanaf het begin al een inkijkje in het proces en dat zou weleens interessant kunnen worden…

Want dat is wat ík in ieder geval interessant vind, het Proces. Het innerlijke ontwikkelingsproces, van het Individu én van de Samenleving als geheel. Want die twee zijn zeer nauw met elkaar verbonden. Dat heb ik gezien in mijn jaren als psycholoog én mijn jaren als activist. Alle individuele ontwikkelingsprocessen die ik bij mensen tegenkwam, zijn ook weer terug te zien op grotere schaal als processen in de samenleving. Een voorbeeld: een individu leert in de opvoeding van diens ouders hoe met emoties te dealen… Zo wordt een volk opgevoed door de samenleving op wat voor manier emoties geaccepteerd worden.

Het persoonlijke is politiek, als je het zo bekijkt. Dat wat jíj van binnen ervaart zou heel goed een onderdeel van een groter proces kunnen zijn… Daarom vind ik het ook zo zonde dat we onze psychische problemen of ontwikkelingen alleen maar in ons uppie aangaan of in individuele behandelingen. Terwijl deze persoonlijke processen juist ook heel veel informatie over processen in de samenleving kunnen geven.

Dus mijn gedachte is: als persoonlijke processen een inkijkje geven in maatschappelijke processen, dan zou een persoonlijk proces van ontwikkeling en groei dus ook inspiratie en waarde kunnen bieden voor een samenleving om te kunnen verbeteren, right? En zo kom ik terug op mijn persoonlijke plan voor deze zomer.

Mijn persoonlijke ontwikkelingsproces en plan: Ik ga een zomer lang hiken, voor 2 tot 3 maanden in de natuur, de wilde natuur van Noord-Amerika, wildkamperend en wel. Dit wil ik omdat het idee al jaren aan me trekt. Ik ben nieuwsgierig naar wat zo lang hiken bij me losmaakt, nieuwsgierig naar zolang in de natuur zijn, nieuwsgierig naar zolang op “afstand” van de samenleving. Ik ben nieuwsgierig naar de ideeën die in me opkomen, naar de ervaringen, naar de emoties en de gedachtes. Ik ben nieuwsgierig naar de nieuwere lagen van mezelf die ik op mijn ongebaande paden ga tegenkomen. Nieuwere versies van mezelf waar ik wellicht weer van kan leren. En mijn intuïtie zegt me dat dit een connectie gaat krijgen met Ongebaande Paden en ik ben nieuwsgierig hoe…

Laat dit een inspiratie voor je zijn om gewoon de stappen te volgen die voor je op de grond uitgetekend liggen. De stappen op je ongebaande paden die al een tijdje aan je zitten te trekken. Die nieuwe hobby, die knoop om door te hakken, die mensen of organisatie waar je naartoe neigt. Ook al heb je nog geen idee waar het pad je precies zal brengen. Sta jezelf toe je intuïtie -die fluisterstem op de achtergrond- te volgen en zet de eerste stappen. Met elke stap verandert je uitzicht en ga je zien waar de volgende stap ligt.

En wat betreft je persoonlijke processen, wat heb jij in de afgelopen jaren geleerd over jezelf, wat je zou kunnen vertalen naar iets van waarde voor de maatschappij om je heen?

En als je het moeilijk vind om die fluisterstem te horen door alle ruis in je hoofd of omgeving. Als je geen idee hebt wat jouw intuïtie al jaren roept. Of als je zoekt naar jouw bijdrage in een mooiere wereld. Dan wil ik je daar graag bij helpen! Ik heb tal van mooie oefeningen en vind het prachtig om je te helpen in contact te komen met je innerlijke raadgever, tijdens creatieve oefeningen, visualisaties, gesprekken en wandelsessies. Je intuitie vormt een krachtig kompas op je pad in het omzetten van je idealen naar daden! Wees welkom voor een gratis inspiratiesessie!

En wil je meer horen over mijn persoonlijke ZomerNatuurAvontuur? No worries, daarover vast later meer 😉

Veel plezier op je ontdekkingstochten!

Schrijf je hier in voor mijn Blog

En krijg de Podcast & Luisteroefening “Bevrijd jezelf van je Innerlijke Criticus” kado 🙂

* Verplicht veld
*