“Ben je inmiddels weer een beetje geland hier?” is een vraag die ik vaak gekregen heb in de afgelopen maanden. Ja, in zekere zin denk ik dat ik de eerste maand na terugkomst al wel weer geland was, als in: met beide benen in mijn leven hier. Maar of ik ooit weer in mijn oude leventje ben teruggekeerd? Dat is een andere vraag… Het afgelopen half jaar stond voor mij geheel in het teken van de vraag: Hoe kan ik de Natuur, Creativiteit & Spiritualiteit waar ik afgelopen zomer zo van genoten heb, hier ook in mijn dagelijks leven integreren?

Iedereen die weleens terug is gekomen van vakantie, Rehab of een avontuurlijke reis, weet hoe gemakkelijk het is om je binnen enkele weken weer te laten meeslepen in de Sneltrein van onze samenleving, met alle oude gewoontes en patronen die daar voor jou bijhoren… Ik denk aan “Alles snel snel snel”, het eeuwige “ge-moet”, “nuttig” bezig zijn in plaats van je door je hart laten leiden. Ah wel, je kent het vast, en door iedereen is dit weer ietsje anders in te vullen.

En omdat ik dat fenomeen van oude patronen maar al te goed ken, wilde ik mezelf dit keer bewust uitdagen om mijn Wildernis Ervaringen te vertalen naar een vorm van leven die ook in mijn simpele Hollandsche leventje zou passen. Nu is dit een voortschrijdend proces dat nooit “af” is, maar het leek me leuk alvast te delen wat het me tot nu toe gebracht heeft.

Zoals sommigen weten, heb ik afgelopen voorjaar besloten dat het behandelen als Psycholoog niet meer voor mij is. Na Tien jaar aan prachtige ervaringen en emotionele arbeid was ik klaar om de deur te sluiten. Ik was al enkele jaren ook als coach werkzaam, maar merkte dat ik ook daarin soms geneigd was meer te “behandelen” dan coachen. Ik had behoefte aan een nieuwe manier van werken, maar het HOE was nog niet geboren. En toen ging ik ook nog eens 2 maanden wandelen…

Ik had geregeld dat ik bij terugkomst van de Pacific Crest Trail als verkoper bij outdoorwinkel Bever aan de slag kon. Ja 😀 even iets heeel anders! De vrijheid van een basisinkomen en twee voeten op de grond met praktisch en sociaal werk. Daarnaast had ik her en der nog wat klussen met Ongebaande Paden,  maar ik probeerde zo min mogelijk te gaan coachen, omdat ik wist dat ik gemakkelijk in m’n oude patronen van  “behandelen” kon terugvallen.

Ook nam ik bewust tijd & ruimte om te schilderen, boeken te lezen, elke ochtend te schrijven en elke week een volle dag te wandelen. Volop ruimte om m’n eigen geest en creativiteit te exploreren, m’n inspiratie te volgen en dingen uit te proberen. Elke keer opnieuw moest ik weer ’t kritische stemmetje in m’n hoofd aanvechten dat ik deze ruimte echt mócht nemen en niet continue “nuttig” bezig hoefde te zijn. En door die ruimte voor experimenteren ben ik tot twee nieuwe invullingen voor Ongebaande Paden gekomen waar ik erg blij van wordt! Beiden zijn nog prille projecten, maar toch voel ik nu al een beetje Trots. Trots omdat het als Anne voelt. Trots omdat het twee heel nieuwe projecten zijn en dus om DURF vraagt…

1. ✨ Ongebaande Paden Podcast: Afgelopen zomer heb ik tijdens mijn wandeltocht op allerlei random momenten in mijn telefoon zitten praten om mijn ervaringen, persoonlijke uitdagingen, gevoelens en inzichten op te nemen. Hiervan heb ik inmiddels een podcast geknutseld. Ik hoop met mijn Podcast de luisteraar mee te gaan nemen in de ervaring van een spannende innerlijke en uiterlijke reis en je te triggeren zelf het innerlijke/uiterlijke avontuur (dat hoeft geen gestoorde hike te zijn ;)) op te zoeken zodat je de persoon kan en mag worden die je bent 😀 Bijnabijnabijna ben ik klaar om de eerste afleveringen met jullie te delen! Hier alvast een voorproefje

2. ✨ Cursus Creativiteit Aanwakkeren: Na een succesvolle eerste proefreeks, start volgende week een cursus van 7 avonden waarin ik mensen ga helpen hun eigen creativiteit aan te wakkeren en verder te ontdekken. De cursus is een soort Creatieve Speeltuin waarin je je vrij voelt om te experimenteren met materiaal, ideeën & dromen, zodat je leert intunen op je eigen creatieve stroom en inspiratie meer de leidraad in je leven wordt! Ik heb nog 2 plekjes beschikbaar dus kijk snel voor meer info op Facebook of Instagram en meld je bij me aan!

Klik hier voor Facebook evenement “Inspiratie als leidraad”

Door mijn pad met jou te delen hoop ik je uit te dagen zelf naar binnen te kijken om te zien of jouw huidige weg nog In Tune is met je hart en idealen…

Heb ik je geraakt of wil je iets delen, wil je meer weten over één van mijn huidige projecten of denk je aan een samenwerking, schroom nooit om me gewoon even te contacten! De deur staat open 🙂

Veel liefs,

Anne

Schrijf je hier in voor mijn Blog

En krijg de Podcast & Luisteroefening “Bevrijd jezelf van je Innerlijke Criticus” kado 🙂

* Verplicht veld
*