Laat je tranen maar vloeien hoor…

Het liefst willen we dat onze Flexibele Krachtige Creatieve Heroïsche Liefdevolle Altruïstische Strijder in onszelf NU opstaat! Hup, schakelen en door 😀 ! Maar voordat die beste versie van onself naar boven kan komen in tijden van Crisis, is er eerst een tijd voor Tranen.

Tijd om te rouwen om het verlies van dat wat niet meer is. Huil om de plannen die niet meer doorgaan, huil om het verlies van je vrijheden, huil om je financiële verliezen, huil om de angst en zorgen, huil om het gemis van fysiek contact, huil om de pijn en struggles van die velen mensen tegelijkertijd, huil om de pijn waar je nooit eerder om kon huilen. Huil maar. Het is ok. Ook als je niet kan huilen, er is ruimte voor het niet weten, voor passiviteit, voor het gebrek aan motivatie en energie, er is ruimte voor stilte.

Tranen helpen de scheuren in de psyche te repareren. Zo kan je helen waar je ongemerkt kapot was. Zo kunnen we collectief helen.

Oh wat keek ik vol vrolijk verlangen uit naar weer enkele maanden onderdompelen in de Wildernis dit jaar. In Mei zou ik in drie maanden de andere helft van de PCT gaan lopen, en mijn vriend zou een maand meegaan.Wat een Mazzelaar was ik! En waar ik vorige week nog hoopvol op een Europese tocht was, hou ik er nu rekening mee dat er de komende tijd helemaal geen langer Natuurtochten in zitten. Hoogstens en met een beetje mazzel een dagwandeling op de Utrechtse Heuvelrug…

Onderdompelen in de wildernis van de natuur is als een “Kerk” voor mij, waar ik heel, waar ik oplaad, waar ik kan luisteren naar de wijsheden… En dat moeten missen, dat geeft een steek in m’n hart. Evenals het nu al een halve week binnenzitten in quarantaine ivm de griep in ons huis. Of het omvallen van mijn creatieve workshops. Het zijn allemaal verliezen die in het niet vallen bij de Grote Pijn die anderen op dit moment ervaren, maar het doet pijn en dat is Echt en is ok.

Hoe simpel of complex je pijn ook is, er mag en moet om gerouwd worden VOOR we verder kunnen uitgroeien tot die Krachtige Flexibele Liefdevolle Krijger. Want die is er, wacht maar af! ❤

>>> Gevuld van melancholie luister ik nu naar mijn verwachtingsvolle stem van vorig jaar tijdens mijn allereerste stappen op wat een twee maanden lange intense tocht door de wildernis zou worden… De eerste 4 afleveringen zijn nu te beluisteren op Spotify & iTunes! Als je het leuk vindt, abonneer/volg me dan, daar help je mij weer mee en zo wijs je anderen ook de weg richting de wildernis… In hun eigen achtertuin en in zichzelf…  😉

>>> Ten slotte, aankomende vrijdag 20 maart is de eerste dag van mijn tweedaagse creatieve workshop Kunstenaar vs. Criticus gecanceld of eerder: vooruitgeschoven naar 3 April. Die dag zal de workshop doorgaan, OFWEL in kleine en aangepaste vorm live OFWEL via iets als ZOOM. Samen creëren en het leren loslaten van de negatieve stemmetjes en het vereren en omarmen van je intuïtie/innerlijke wijsheid/creativiteit staan hier in het middelpunt! Wil je nog meedoen, laat het me maar weten! Delen wordt altijd gewaardeerd 🙂

Veel liefs,

Anne

Klik hierboven voor een audio-preview van de tweede aflevering van de Ongebaande Paden Podcast

Schrijf je hier in voor mijn Blog

En krijg de Podcast & Luisteroefening “Bevrijd jezelf van je Innerlijke Criticus” kado 🙂

* Verplicht veld
*