Het boek The Artists Way van Julia Cameron. Toen een vriendin mij er een jaar geleden over vertelde was ik meteen gefascineerd. Een praktisch zelfhulpboek van 12 weken waarin je je eigen Creativiteit en haar blokkades beter leert kennen en meer en meer een podium in je leven leert te geven aan je creatieve wensen, dromen en uitingen. Ik had op dat moment echter een andere focus, mijn tocht door de Wildernis over de Pacific Crest Trail…

Alles leek daar in die Natuur ver weg van alle afleiding van het dagelijks leven ineens zo helder en magisch! Maar HOE kon ik al die magie meebrengen naar het drukke thuis? Hoe kon ik vasthouden wat ik geleerd had en dat vertalen en integreren naar mijn dagelijkse leven hier? Het werd mijn volgende ontdekkingstocht!

Ik was net een week thuis en had besloten veel tijd aan mezelf kado te geven om te landen, om ruimte aan m’n creativiteit en m’n inspiratie te geven, uit nieuwsgierigheid naar wat daaruit kon ontstaan…En tóen vertelde een andere vriendin mij over The Artist’s Way die ze net gekocht had… Dat was mijn startschot! Dit boek moest ik hebben, dit was precies wat ik nu nodig had: een leidraad door die doodenge wildernis van het Creatieve Oerwoud… Ik kocht het boek en dit werd mijn houvast voor de komende maanden. Elke keer als ik leek af te dwalen van mijn creatieve pad, door gedachtes van zelfkritiek, mezelf klein houden, perfectionisme en de druk om vooral nuttig bezig te moeten zijn, gebruikte ik The Artist’s Way als landkaart om me weer in de goede richting te brengen.

Mijn kluizenaarsbestaan van schrijven, lezen, creëren, wandelen en The Artist’s Way bleek achteraf ook de perfecte voorbereiding op alle stress/angst/onzekerheid die de Corona-Crisis met zich zou meebrengen… Juist omdat creativiteit me de sleutel gaf tot het kunnen transformeren van m’n angsten voor ONZEKERHEID naar het zien en vóelen van alle NIEUWE MOGELIJKHEDEN.

Maar bovendien: na enkele maanden van onduidelijkheid, begon zich een pad voor me uit te stippelen. Ineens zag ik de richting waar ik heen moest…Wat ik hier te doen heb op dit moment. Yesss, Purpose! Datgene wat ik zocht in de Wildernis, begon ik hier ineens bij elkaar te sprokkelen…

The Artist’s Way met al z’n opdrachten en vragen hielp me herinneren aan een idee, een wens die ik tijdens het lopen in de Wildernis ineens had, en daarna weer vergeten was… Om mensen samen te brengen in hun creativiteit, in verbinding met zichzelf, met hun creatieve aard en met elkaar, waardoor magische transformaties kunnen ontstaan. En TRANSFORMATIE is het mysterie waar ik mijn hele leven al gefascineerd mee speel!

En daarom ben ik van start gegaan met een creativiteits-coachtraject om in een klein groepje je eigen creativiteit te onderzoeken en laten opbloeien door het samen doorlopen van The Artist’s Way! Anne style, dus in speelse rustige sfeer met mijn eigen idealistische visie en kennis & ervaring als psycholoog door de creatieve cursus heen verweven. Deels online met filmpjes, extra creatieve opdrachten, visualisatie-oefeningen en online masterminds. Maar vooral ook offline om samen te verbinden en creëren in mijn grote atelier. Met als kers op de taart een bijzondere nachtelijke nature-quest om je onder te dompelen in de wildernis en zo je creativiteit en dromen maximaal te activeren! Kijk voor een sfeerimpressie onderstaande filmpje >>>

Begint het bij jou ook al te borrelen? Kijk hier verder voor meer informatie en aanmelden!

Je bent van harte welkom!

Veel liefs, Anne

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy- & Cookieverklaring.
Ik Accepteer
Podcast & Luisteroefening Innerlijke Criticus

Schrijf je in voor maandelijkse tips & inspiratie:

En ontvang gratis de visualisatie-oefening “Bevrijd jezelf van je Innerlijke Criticus” 🙂

* Verplicht veld