Afgelopen zomer tijdens mijn vakantie stelde ik mezelf de volgende vraag over het groeiproces waar ik dit jaar middenin zit: “Wat is een belangrijke focus voor mij met Ongebaande Paden voor de aankomende 3 maanden om duurzaam te kunnen groeien en meer mensen meer waarde te brengen?” En voor het beantwoorden van mijn vraag, trok ik tarot-kaarten voor mezelf. De Tarot is voor mij een medium om even extra op m’n intuïtie te kunnen intunen.

Het antwoord dat ik terugkreeg uit de kaarten, de “Ridder van Pentakels”, bleek achteraf precies het antwoord dat ik op dat punt nodig had. En ik wil het hier graag delen omdat ik denk dat het een héél belangrijk, maar zeer ondergewaardeerd onderdeel van een groeiproces is.

Dit gaat namelijk over het gestage planmatige harde werk achter de schermen. Het werk zonder dat glitterrandje en publiek aan de buitenkant, maar die ondertussen wel dat fundament legt voor ’t duurzame kasteel/tiny house/piramide dat je aan het bouwen bent.

De kaart was een uitnodiging om vooral door te gaan met het stapsgewijs op mijn doel af bewegen. Door: het ontwerpen en bouwen van een nieuwe website (yesss :D), het herschrijven van mijn missie en verhaal, het herzien van belemmerende overtuigingen, het bepalen van de opbouw van mijn aanbod, het maken van goeie business-foto’s… En ondertussen natuurlijk mijn cursus, coaching en podcast draaien. In deadlines voor mezelf ben ik traag en gestaag en lichtelijk saai te werk gegaan.

En ik bedacht me dat ik deze fase dit jaar al tweemaal eerder doorlopen heb… letterlijk 😉 Vorige zomer was dit het grote middenstuk van mijn tocht over de PCT. Het stuk waarin het wandelen, de wildernis en de Trailroutine niet meer nieuw en spannend waren, maar gewoon geworden waren. En ook na mijn Tocht, toen ik middenin het proces stond om uit te vogelen hoe ik verder zou gaan met Ongebaande Paden. En ik kan mij levendig herinneren dat dít de fase is dat je onrustig kan worden, dat je gaat twijfelen of er überhaupt iets van groei gaande is en of je niet beter iets anders kan gaan doen…?

Maar ik ben zo blij dat ik dat niet gedaan heb! Het leverde me twee levensveranderende ervaringen op waardoor ik onder andere meer vertrouwen in mezelf en de wereld kreeg en helder werd wat mijn purpose hier is! Deze ervaringen gaven me het vertrouwen om ook nu stug door te zetten. En inmiddels merk ik dat de puzzelstukjes weer langzaam aan het samenvallen zijn…

Met een heldere missie en verhaal voor Ongebaande Paden, razendsnelle innerlijke processen, mooie foto’s op komst en bovenal een hele mooie website die ik over enkele weken met jullie hier zal delen… Daarover later meer!

Dus wanneer jij in deze fase zit: Laat je vooral niet van je pad brengen, keer niet om! Blijf, zoals de ridder op deze kaart, stug doorlopen met je blik op de horizon! Want stap voor stap -schijnbaar traag- ga je intern stiekem retesnel op een doel af dat soms nog mooier blijkt dan je met je hoofd had kunnen bedenken!

Heb jij zin in zo’n creatief transformatie traject? Sinds kort heb ik weer plek voor individuele creativiteitscoaching aan de hand van het boek The Artist’s Way! Als jij hier meer over wil weten, check hier voor een impressie van de inhoud!

OH, en luister hier een geluidsfragment van de recentelijk verschenen aflevering 10 van de Ongebaande Paden Podcast over de magie van alleen hiken! Je kan de Ongebaande Paden Podcast afleveringen allemaal op iTunes en Spotify vinden!

Lieve groet,

Anne

Podcast & Luisteroefening Innerlijke Criticus

Schrijf je in voor maandelijkse tips & inspiratie:

En ontvang gratis de visualisatie-oefening “Bevrijd jezelf van je Innerlijke Criticus” 🙂

* Verplicht veld