Zoals ik eerder benoemd heb: het maakt me weleens somber dat we ons collectief zó bang voelen dat we momenteel allerlei menselijke basisbehoeftes opzij willen zetten. Maar vandaag wil ik graag met je delen dat ik hierin ook heel hoopvol ben!

Want om welke basisbehoefte het ook gaat, hoelang we ‘m ook onderdrukken, proberen te vergeten… de herinnering zit in onze menselijke natuur geschreven, in je lichaam en intuïtie, en diep van binnen zal je niet vergeten.

Hardnekkige menselijke natuur

Ik zie de menselijke natuur als een onderdeel van de natuur in het algemeen. En natuur is gewoon rete-hardnekkig… Het vindt altijd z’n eigen weg. Denk aan water. Als water geblokkeerd wordt vindt het z’n weg eromheen, overheen, doorheen, de meest soepele gemakkelijke weg. Denk aan zand. Je kan het alleen losjes vasthouden, als je het te krampachtig vastgrijpt, vindt het z’n weg vanzelf weer tussen je vingers naar buiten. Denk aan een plant. Hoe duister de omgeving ook is, de plant zal in gekke kronkelwegen z’n weg naar het licht, de zon, banen.

En zo kijk ik ook naar onze menselijke natuur, die is flink hardnekkig en veerkrachtig. We zullen ook in deze gekke nieuwe tijden weer ons nieuwe evenwicht vinden. Onze weg vinden naar het licht, alleen kunnen we nu nog niet zien in welke gekke kronkels die weg zal lopen…

Speel je rol, spreek je waarheid

Ik geloof heel erg dat iedereen hierin zijn eigen rol te spelen heeft en eigen waarheid te spreken heeft. En dat we zo gezamenlijk steeds weer een nieuwe balans zullen vinden. En dat leidt voor mij meteen tot waar ik mijn dagelijkse DRIVE uithaal: speak my truth & share my gift. Dat is mijn enige maar krachtige verantwoordelijkheid in het grote geheel. Ik nodig je uit hetzelfde te doen: het zal je door alle duistere tijden heen helpen die we nu doormaken: het geeft je kracht, purpose en hoop!

Dit jaar gaat namelijk naar mijn idee over het in het licht brengen van veel duisternis die al jarenlang onzichtbaar aanwezig was in de wereld. Om licht op die duisternis te kunnen schijnen zullen we eerst bewust moeten worden van die duisternis en dat is wat er nu gebeurt, stukje bij beetje komen allerlei stukjes duisternis aan het licht… We zullen collectief door duisternis heengaan, maar blijven richting het licht bewegen, vertrouw maar op die hardnekkigheid van de menselijke natuur.

we naturally move towards the light, if we just allow”

En dat is waarom ik hardnekkig en enthousiast blijf doorgaan met mijn missie om de idealisten van deze wereld te helpen hun droom te herkennen en vertalen naar prachtige creaties. Weet jij wat jouw gave is? Durf jij jouw waarheid te spreken? Wil jij erachter komen hoe jij op jouw manier iets kan creëren waarmee je de wereld mooier kleurt? Doe 12 december mee aan de volgende Van dromen naar Daden. De Early Bird prijs van € 66,- is nog tot eind november geldig! En er zijn nog 2 laatste plekjes beschikbaar! Snel beslissen wordt dus beloond 😉

Liefs, Anne

Innerlijke Reisleider Visualisatie: intuïtie & inspiratie

Schrijf je in voor maandelijkse tips & inspiratie:

En ontvang gratis de Innerlijke Reisleider Visualisatie 🙂 
* verplicht veld