It’s March, let’s Marche! De maand maart is traditioneel een maand die voor mij (en velen) in het teken van idealisme en activisme staat, een maand met de Womensmarch, Klimaatmars en internationale dag tegen racisme (vóór gelijkwaardigheid). “Power to the people” is een krachtig en veel gehoord actielied op demonstraties en is één van mijn favorieten 🙂 (zie hier een filmpje van mij op de Womansmarch in 2017)

Power to the people: individueel en collectief

Niet politici, therapeuten, je moeder, docenten, deskundigen, guru’s leiden jou de weg, hebben de wijsheid of macht.. Nee. YOU have the power. Over en ín jezelf: wat je denkt, voelt en doet. En over de wereld (om je heen): de invloed die jouw woorden, gedachten, energie en acties hebben. En krachtig tot de macht 10 wanneer we vanuit eigen power verbinden met de power van anderen.

Als we intappen op onze eigen, interne AUTORITEIT, zijn we altijd vrij om datgene te creëren waar we in geloven. Vrij van beperkingen. Ondanks externe grenzen en uitdagingen. Wanneer we van binnen creatief & vrij zijn zullen we die vrijheid uiteindelijk ook altijd weten te vinden in externe situaties. Net als het water dat altijd z’n weg van de minste weerstand vindt om blokkades heen..

Chaos??

Allemaal individuutjes op hun eigen eiland die allemaal met vingers in de oren door elkaar heen om het hardst roepen? Een begrijpelijk angstbeeld, omdat dit een bekend beeld is in onze individualistische samenleving. Maar toch ben ik er niet bang voor.

Er is ondertussen namelijk overgronds zoveel aan het veranderen. De wereldwijde crisis heeft ieder op diens eigen kwetsbare punten geraakt, waardoor we met eigen kwetsbaarheden geconfronteerd zijn. Als gevolg zijn veel mensen begonnen in hoog tempo hun oude wonden te helen waardoor ze onvermijdelijk dichter bij zichzelf en hun hart komen.

Interne autoriteit

En dát is precies de plek waar je de rustige stevige INTERNE AUTORITEIT kan vinden, je HART. Waar het hoofd gemakkelijk beïnvloed kan raken, de emoties gestuurd vanuit oud trauma, weet het hart stilletjes altijd wat op dat moment juist en passend is.

En het mooie is, je hart is niet individualistisch, dat staat automatisch in verbinding met alles om je heen. Dus als je contact maakt met dat interne kompas in je hart, zal je automatisch niet alleen mooie dingen voor jezelf willen gaan creëren…dan gaat jouw persoonlijke droom ineens hand in hand met een verlangen mooie dingen voor de wereld te creëren.

Er zijn eindeloos veel manieren om verbinding met je Intern Kompas te maken: meditatie, creatie, natuur, beweging, Morning Pages schrijven, stilte, enz. Maar eigenlijk komt het vooral neer op geduldig luisteren.

Wie of wat is jouw autoriteit? Wat zegt jouw Intern Kompas? Wat zou je creëren als alles mogelijk was? Wat zou je doen als je Intern Kompas vrij spel had? Wat heb je daarvoor nodig?

Innerlijke Reisleider Visualisatie: intuïtie & inspiratie

Schrijf je in voor maandelijkse tips & inspiratie:

En ontvang gratis de Innerlijke Reisleider Visualisatie 🙂 
* verplicht veld