De overtuiging dat het volgen van je persoonlijke dromen egoïstisch zou zijn, is een hardnekkige voor mij geweest. Het is ook vaak één van de eerste punten die mijn klanten als blokkade noemen voor het volgen van hun dromen.

En dat is niet zo gek voor creatieve idealisten die “graag” de zorgen van de wereld op hun schouders dragen.. We zijn vaak opgegroeid met het idee dat verantwoordelijkheid nemen een altruïstische daad is. Dat je alleen een ultiem moreel wezen bent als je écht onbaatzuchtig anderen helpt. Dat activisme niet “leuk” mag zijn. Anders komt het schuldgevoel om de hoek kijken…

En al tijden borrelt het in mij om hierover te schrijven. Want voor mij zijn zoveel deuren geopend toen ik er anders naar kon gaan kijken…

 SOUL-purpose

Hoe ik het namelijk zie wijzen je dromen je in de richting van je Soul-purpose, op het snijvlak van:

  •  je persoonlijke passie waar je eindeloos energie voor hebt,
  •  je gaves die jou natuurlijk en gemakkelijk afgaan EN
  •  wat de wereld op dat moment het meest van jou nodig heeft

En nu ik het heerlijke boek “Soulcraft” van Bill Plotkin aan het lezen ben, kan ik eindelijk de juiste woorden vinden om dit toe te lichten! Het gaat er namelijk niet om dat we de wereld “redden”, maar..

“You need to find what is genuinely yours to offer the world before you can make it a better place”

Drama

Maar ook omdat juist de afwezigheid van SOUL in onze westerse wereld zoveel pijn, oorlog, uitbuiting van onszelf, anderen en de aarde creëert. Die leegte, die pijn, die frustratie reageren we af of proberen we wanhopig op te vullen…

Als we dat gemis, die pijn en dat oprechte achterliggende verlangen om te beginnen zouden erkennen… Zetten we eigenlijk al de eerste stap in de richting van die SOULpurpose, persoonlijk en als mensheid, waardoor al dat DRAMA zal afnemen….

Waarde

Als we vervolgens ook onze dromen actief gaan volgen om ons de weg te tonen naar die SOULpurpose…zullen we ons eigen geluk steeds meer omgetoverd gaan zien tot concrete WAARDE voor de wereld!

“Our calling is where our deepest gladness and the world’s hunger meet”

~Frederick Buechner~

En zo wordt het volgen van onze dromen ineens een zoete verantwoordelijkheid!

Wil je graag je idealistische of persoonlijke dromen tot leven roepen en gaan volgen, om uiteindelijk op je eigen SOUL pad uit te komen? Check mijn deepdive 1op1- of groepstraject Creatieve Ontdekkingsreis: The Artist’s Way…!

Liefs, Anne

Innerlijke Reisleider Visualisatie: intuïtie & inspiratie

Schrijf je in voor maandelijkse tips & inspiratie:

En ontvang gratis de Innerlijke Reisleider Visualisatie 🙂 
* verplicht veld