Ongebaande Paden - intuitie natuur avontuur

Creatieve ontdekkingsreis

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy- & Cookieverklaring.
Ik Accepteer

Met het boek “The Artist’s Way” als ons creativiteits-kompas doorlopen we de transformerende reis tot Levenskunstenaar!

Ben jij…

… een idealistische ondernemer, liefdevolle rebel of eigenwijze creatieveling?

… een creatieve sensitieve dromer die veel moois te bieden heeft, maar vindt je het lastig om je dromen en ideeën te vertalen naar creaties in de buitenwereld?

…OMDAT…

→  … je ideeën “niet goed genoeg zijn”,

→  … je er de rust/ruimte/geld/… niet voor hebt,

→  … je afgeleid wordt door de waan van de dag,

→  … je bezig bent met wat er allemaal “moet”,

→  … je jezelf omlaag praat

→  … je jezelf continue vergelijkt met anderen,

→  …enz… kortom omdat je CREATIEF GEBLOKKEERD bent?

Anne Mathot - visualisatie meditatie - Ongebaande Paden
Anne heeft me heel goed ondersteund bij het zelf herkennen en wegwerken van innerlijke blokkades, zodat er meer ruimte kon ontstaan voor creativiteit. Op eigen kracht was me dit niet gelukt. Met hernieuwd zelfvertrouwen heb ik mijn eigen bedrijf een draai gegeven in de richting die ik eigenlijk al jaren op wilde. Dankzij een inspirerend, verdiepend en bovenal plezierig traject komen mijn dromen nu van de grond. Ik kan me al haast niet meer voorstellen dat ik dit een half jaar geleden nooit gedurfd had!

Jet van Zwieten ~ Poelmann & van Zwieten

Anne Mathot PCT voorbereiding pelgrimstocht

Wil jij…

… plezier, creativiteit en passie in het middelpunt van je leven?

… creatieve blokkades doorbreken?

… je idealen en dromen vertalen naar concrete creaties?

… makkelijker in je creatieve Flow terechtkomen?

… je niet meer laten tegenhouden door perfectionisme, jaloezie of “moeten”

… je vooral meer vrij voelen?

… je richting bepalen op basis van intuïtie in plaats van alleen je hoofd?

… meer mysterie & zingeving in je leven..?

… een transformatie van je creativiteit, je leven & misschien wel de wereld om je heen…?

 The Artist’s Way is a spiritual journey, a pilgrimage home to the self   ~ Julia Cameron

Samen duiken we SPEELS de DIEPTE in!

We gaan op een creatieve transformatie-reis met het boek “The Artist’s Way” van Julia Cameron als ons creativiteits-kompas! Dit is een praktisch zelfhulpboek van 12 weken waarin je je Creativiteit en haar blokkades beter leert kennen en een podium in je leven leert geven aan je creatieve wensen, dromen en uitingen. Dit doen we natuurlijk geheel Anne-style, dus in speelse rustige sfeer compleet met extra creatieve opdrachten en meditatie/visualisatie-oefeningen. 

Ik doe dit in een groepstraject én individueel en het is een blended traject, dus een combinatie van LIVE en online, verspreid over een periode van ongeveer 6 maanden. Bijzonder in het groepstraject is dat je dit in je eigen tempo kan doorlopen, omdat ieder op een zelfgekozen moment kan instromen. Dat betekent dat de grootte en samenstelling van de groep kan variëren, maar altijd een intiem, vertrouwd en inspirerend karakter zal hebben, waarbinnen je creativiteit en kracht helemaal kan opbloeien. Doordat iedereen in een ander punt in diens proces zit, kan je veel van elkaar leren. Individueel kan je ook op elk moment instromen en samen stemmen we af welke frequentie we aanhouden.

Ongebaande Paden - Doorgeefluik creativiteit

Individuele ontdekkingsreis

 • 4 x VIP-middag met transformatie-sessies en creatieve sessies (oa. met schilderen, moodboards, meditatie/visualisatie, schrijfopdrachten, affirmatie, experiëntiële oefeningen)
 • 4 x online (beeld)bel coachsessie om dieper je (creatieve) proces in te duiken
 • Het online programma “Creatieve Ontdekkingsreis: The Artist’s Way” bestaande uit: 13 filmpjes met mijn samenvatting & visie ter inleiding van elk hoofdstuk; 13 werkbladen met aanvullende creatieve opdrachten; en audio-opnames met meditatie/visualisatie oefeningen
 • 2 x afstand reiki healing om je dromen & intenties te verstevigen en blokkades in beweging te brengen
 • 1 x De Bosreis: een bijzondere nachtelijke natuur beleving waarin we in intieme kring een nacht in een bos doorbrengen met gezamenlijke vuurceremonie maar ook deels ieder in een eigen stukje bos, om angsten aan te kijken en dromen te bekrachtigen!
 • App coaching tussendoor voor vragen, steun of tips

Groepsreis

 • 2 x 1 op 1 VIP-middag: een transformatie-sessie aan begin & einde van je traject
 • 2 x groeps LIVE dag waarin we o.a. aan de slag gaan met: schilderen, elkaar interviewen, moodboards, schrijven, affirmatie, meditatie/visualisatie en experiëntiële oefeningen
 • 5 x online Mastermind / Q&A om in de groep dieper je (creatieve) proces in te duiken, vragen te beantwoorden, elkaar te versterken en inspireren
 • Het online programma “Creatieve Ontdekkingsreis: The Artist’s Way” bestaande uit: 13 filmpjes met mijn samenvatting & visie ter inleiding van elk hoofdstuk; 13 werkbladen met aanvullende creatieve opdrachten; en audio-opnames met meditatie/visualisatie oefeningen
 • 2 x DroomActivatie: groeps afstand reiki healing & visualisatie ineen om je dromen en intenties te verstevigen en blokkades in beweging te brengen
 • 1 x De Bosreis: een bijzondere nachtelijke natuur beleving waarin we in intieme kring een nacht in een bos doorbrengen met gezamenlijke vuurceremonie maar ook ieder in een eigen stukje bos, om angsten aan te kijken en dromen te bekrachtigen!
 • Online community op FB voor vragen, steun en tips van elkaar en mij
 • 2 tot 6 deelnemers
Atelier Havenloods Utrecht - creatieve workshops 2021

Alle LIVE sessies vinden plaats in mijn lichte grote atelier @ Havenloods Utrecht, of al wandelend door een park/natuurgebied in en rondom Utrecht

Anne Mathot - maan - dromen manifesteren

De magie bevindt zich nét buiten je comfort zone, die plek die je als een magneet aantrekt en intrigeert, maar die nét dat beetje angst voor het onbekende oproept…

Waarom ?

✓ je dromen en verlangens worden helder

✓ je komt erachter waar jouw creatieve energie van AAN gaat

✓ je ontdekt waarin jouw creativiteit naar buiten komt (jouw gaves!)

✓ bevrijdt van blokkades als perfectionisme, jaloezie of “moeten”

✓ je leert op je intuïtie intunen wanneer je wil

✓ je gaat veel meer mogelijkheden zien

✓ je komt op je EIGEN pad terecht en waardoor je als vanzelf jouw passie zal vinden waarmee jij de wereld mooier kan kleuren (purpose!)

✓ je ontdekt hoe je in Flow komt en creëren gemakkelijk gaat

✓ meer plezier en vrijheid in je creativiteit en je leven

✓ via je creaties zal je ook een prachtige impact op de wereld hebben

Wie is Anne?

Ik ben Anne en ik ga AAN als ik de idealen en dromen van mensen hoor. Ook ga ik AAN als ik merk dat twijfel nog in de weg staat. Want ik geloof dat als wij onze inspiratie en dromen volgen, we niet alleen meer plezier en kracht in ons eigen leven blazen, maar we ook een krachtige impact op de wereld om ons heen zullen hebben! En dat er dan ineens allerlei deuren opengaan waarvan je niet eens wist dat ze bestonden!

Vanuit verbeeldingskracht kijk je altijd verder dan de grenzen en beperkingen van de “Status Quo” en zie, voel en creëer je die ideale wereld waarin je kán en wíl geloven.

Mijn ideale wereld? Ik droom van een kleurrijke wereld, waarin we in al onze diversiteit & eigenheid volledig verbonden zijn met onszelf, elkaar en het Universum om ons heen…

En daarom nodig ik je uit om in je creatieve kracht te gaan staan: schud de twijfels van je af en laat je leiden door je intuïtie en inspiratie! Zodat je die mooie dromen in keiharde daden kan gaan omtoveren! Stuur me een berichtje voor een gratis telefonische kennismaking of meld je aan voor een Transformatie-sessie 🙂

0
…jaar psycholoog
0
…jaar Idealist / Activist
0
…jaar Levenskunstenaar
recensies - lieve woorden - Ongebaande Paden

Lieve Anne, ik wil je uit de grond van mijn hart bedanken voor de cursus, ik had al langer het gevoel dat ik nog iets met jou moest en met deze cursus kwam dat nu samen! Ik hou mij graag aanbevolen voor nieuwe cursussen of vervolgen die je gaat geven. Ik vond het echt een verrijking! Iedere keer probeerde ik weer op andere manieren uit mijn comfortzone te komen. Dat heb ik nog nooit bewust wekelijks gedaan. Dat hielp mij ook in privé situaties meer te durven, en gewoon te ‘doen’ zonder die beren op de weg een kans te geven. De geleide meditaties vond ik ook heel fijn, jouw stem en de rust die je meegeeft hielpen erg om mee te gaan naar mijn creatieve wereld. Ik heb echt gemerkt dat ik aan het einde van de cursus heel anders met die Innerlijke Criticus omging en haar veel meer de baas was.

Suzan, Suzan Kisters by Design

Bij Anne vind ik een heerlijke combi van professionele kundigheid en persoonlijke passie voor het coachen van ‘Artivists’. Waar ik in het verleden heb ervaren dat ik bij psychologen m’n stress over ‘de wereld en politieke zaken’ zo moest uitleggen en bij de culturele sector wel eens opliep tegen ‘mentors’ die vooral helpen bij je kunstpraktijk zakelijk of technisch te bekijken, is het bij Anne vooral fijn om creatieve praktijken en dromen te laten stromen door met innerlijke blokkades aan de slag te gaan. De combi met wandelen werkt voor mij heel erg. Ik denk dat elke sessie (op subtiele maar diepe manier) iets aan behulpzame inzichten doet bovenstromen. Ik heb het gevoel dat ik tussen de golven van drukte met projecten zeker momenten ga inplannen om weer te reflecteren en te investeren in mijn eigen visie en praktijk. To be continued..

Chihiro

De creatieve workshop was in één woord: geweldig! De unieke locatie in Anne’s atelier geeft je instant creatieve vibes. Wat is het heerlijk om een dag lang tijd en ruimte te krijgen om mijzelf en mijn dromen te voeden. De oefeningen zijn zowel creatief als speels als diepgaand. Ik werd me bewust van wat me nu nog belemmert om mijn dromen vorm te geven. De schilder-collage die ik tijdens de workshop maakte is nog iedere dag een fijne reminder en brengt me zo weer terug in contact met die creatieve vibe die ik zo graag meer plek wil geven. De begeleiding van Anne is ontzettend fijn. Zij belichaamt wat ze uitdraagt en weet je met plezier, luchtigheid en diepgang bij de stem van je intuïtie te brengen. Mag ik nog een keer? Ohw wacht, ik ga gewoon het hele traject doen, yes!

Kirsten, Podium voor je hart

Anne hielp me bewust te worden van m’n Innerlijke Criticus. Met visualisaties en tekenopdrachten leerde ik m’n innerlijke stem te vinden. Daardoor kan ik me meer focussen op wat ik zelf belangrijk vind, zonder goedkeuring bij anderen te zoeken en heb ik richting gekregen waar ik met m’n leven en werk naartoe wil.

Yessie, Yessieschrijft

Het coachingtraject was precies wat ik nodig had. Het nodigde uit om nieuwe wegen te verkennen, zonder dat ik ook maar enige druk voelde. Elke sessie kwam er weer iets nieuws los, op een natuurlijke manier, door de verhelderende oefeningen en Anne’s fijne persoonlijkheid en ritme. Wat me blokkeerde kwam bloot te liggen, en ik heb geleerd om af te gaan op wat ik nastreef. Ik ben heel blij dat ik dit heb gedaan.

Tim

Anne voelt jou als persoon goed aan en weet goede vragen te stellen om je te helpen los te komen van je innerlijke criticus. De verschillende creatieve opdrachten zorgden voor een speelse en uitdagende manier van je creatieve zelf te leren kennen. Ik vond het erg leuk en de cursus heeft mijn creatieve flow weer helemaal losgemaakt. Door elkaars inspiratiebronnen te gebruiken ontstond er een mooi creatief proces, waarbij de interactie met mede-cursisten ook weer zorgde voor nieuwe invalshoeken en inspiratie.

Jessica

Ik vond de creatieve workshop echt leuk en inspirerend! Anne is heel goed in het creëren van een creatieve en veilige ruimte waarin iedereen naar mijn idee helemaal opbloeide.

Lotte

Anne creërt een fijne ruimte om lekker buiten de lijntjes te kleuren. Ze nodigt je uit te experimenteren met verschillende materialen, verwachtingen over wat hoort of mooi is los te laten, en juist in alle vrijheid te gaan maken. Het groepsproces was een hele mooie aanvulling, ik heb leuke mensen ontmoet en hun creativiteit heeft me geïnspireerd om nieuwe dingen te proberen. Life’s much more exciting when you draw outside the lines! Bedankt voor ’t helpen herinneren 😉

Laura, Let's bike Barcelona