Ongebaande Paden - creatieve coaching

mijn eigen ongebaande pad

Als jong meisje groeide ik op met veel ruimte voor vrolijk avontuur en creativiteit. Hele zondagen kon de woonkamer omgebouwd zijn tot circus, liet mijn broertje zich braaf onderschminken en hees ik ons in allerlei verkleedkleren om de fantasiewereld te creëren die op dat moment werkelijkheid was. Of we waren op avontuur in het bos al klimmend in bomen of zoekend naar botjes. En op elk leeg moment dook ik in de wereld van een tekening, schilderij of dagdroom. Aan de andere kant kende ik als kind ook somberte, angst en financiële zorgen, waardoor mijn fantasie en creatiewereld niet alleen puur plezier maar soms ook een fijne uitvlucht was.

School was m’n eerste duidelijke confrontatie met de regels en kaders van de “Buitenwereld” die ineens allerlei beperkingen gaven aan die grenzeloze creativiteit. Ook de zorgen om geld in ons gezin hadden een impact op me. En zo gebeurde het langzaam dat mijn meisjesdroom om actrice of kunstschilder te worden, veranderde in een verantwoordelijk plan om met een steady inkomen mensen te helpen. Als psycholoog.

En eigenlijk bleek dat een heel passend beroep voor me! Ik was altijd al gevoelig voor de emoties van anderen, een analytische denker én ik was immers dol op verhalen. Tien jaar dook ik nieuwsgierig in de levens en transformatieprocessen van diverse mensen. En de dromen en creativiteit? Die bewaarde ik voor mijn vrije tijd. En vrije tijd bleef heilig! Jarenlang werkte ik slechts 3 dagen zodat ik alle tijd overhield voor creatieve en avontuurlijke sideprojects. Zo werd ik gepassioneerd activist, ging steeds meer schilderen en werkte met vrienden aan een film.

Maar het begon steeds meer te knagen. Ik voelde me opgesloten binnen de kaders van de GGZ, waarin nauwelijks ruimte overbleef voor creativiteit, vrijheid en persoonlijk contact. Langzaam liep ik leeg… Net op tijd besefte ik dat ik meer te bieden heb dan alleen mijn psychologische kennis en ervaring. Ik wilde niet alleen buiten werk volledig mezelf zijn, maar juist tíjdens mijn werk. Alleen als je helemaal in je kracht staat, kan je ECHT iets voor een ander en de wereld betekenen. (lees hieronder verder)

 

Als je je creativiteit aanwakkert, breng je niet alleen meer plezier en zingeving in je eigen leven, maar zal je via je creaties ook de wereld een beetje mooier kleuren

En daarmee was in 2017 Ongebaande Paden geboren, en opende zich ineens een wereld aan mogelijkheden. Ik had mijn intuïtie gevolgd en me bevrijd van allerlei externe blokkades. Een pad vol plezier, succes, transformaties en magie lag voor me. Maar new level, new devil, want ineens kwamen die externe blokkades terug in een nieuw jasje, in de vorm van mijn eigen twijfels: over geld, wat ik dacht dat mogelijk was, wat ik mocht en moest en waar ik toe in staat was.

Tijdens mijn solo wandelreis over de Pacific Crest Trail in 2019 werd ik keihard geconfronteerd met die innerlijke blokkades, maar leerde ik er ook steeds beter doorheen te breken. Als de ruis van de buitenwereld wegvalt, leer je jezelf pas echt kennen. Je angsten en blokkades, maar ook je verlangens en dromen. Ik ontdekte dat er een wereld aan grenzeloze mogelijkheden bestaat, zodra je je daaraan écht durft over te geven. En dat je altijd onderweg kan bijsturen, zolang je maar je vizier op jouw horizon houdt.

Ongebaande Paden - coach PCT hiker

Teruggekomen van zo’n indrukwekkende tocht kon ik niet anders dan mijn werk en leven omgooien. Enkele maanden nam ik daar rustig de tijd voor en in januari 2020 is daar Ongebaande Paden 2.0 uit komen rollen: met een combi van creatieve transformatietrajecten, een podcast en inspireren via woord & kunst kan ik vanuit diepe verbinding met mezelf en het universum mezelf unappologetic laten zien aan de buitenwereld via allerlei wisselende creaties. Dit houdt me op een eindeloos vernieuwend pad van plezier, transformaties & een beetje magie…

Mijn verhaal is niet uniek. Jij bent misschien ook zo’n sensitieve creatieve idealist. Ik help je graag navigeren over het Ongebaande Pad dat voor je ligt, zodat je die mooie dromen weet om te toveren in keiharde daden. Zodat je unappologetic jezelf kan zijn en via je creaties een prachtige impact op de wereld achterlaat!

0
…jaar psycholoog
0
…jaar Idealist / Activist
0
…jaar Levenskunstenaar
De magie bevindt zich nét buiten je comfort zone, die plek die je als een magneet aantrekt en intrigeert, maar die nét dat beetje angst voor het onbekende oproept…
Innerlijke Reisleider Visualisatie: intuïtie & inspiratie

Schrijf je in voor maandelijkse tips & inspiratie:

En ontvang gratis de Innerlijke Reisleider Visualisatie 🙂 
* verplicht veld